Paruošti tešlą gana paprasta. Koldūnai ir virtiniai bus minkšti ir skanūs. Dar vienas šio recepto privalumas yra tas, kad tešla nelips prie rankų ir nesubyrės formuojant koldūnus ar virtinius.
TEŠLAI SKIRTI INGREDIENTAI
- miltų – 3 puodeliai;
- verdančio vandens – 200 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- aliejus – 3 šaukštai;
- druskos – 1/2 šaukštelio.
KAIP PARUOŠTI TEŠLĄ KOLDŪNAMS ARBA VIRTINIAMS
- Pirmiausia persijokite miltus. Tada į masę galite įmušti kiaušinį. Svarbu, kad jis būtų ne tiesiai iš šaldytuvo. Tešla bus elastingesnė, jei visi ingredientai bus kambario temperatūros.
- Tada galite sudėti likusius ingredientus. Verdantį vandenį reikėtų pilti paskutinį. Kai tešla gerai išmaišoma, palikite ją atvėsti. Tada masę dar kartą išmaišykite.
- Paruošta tešla neturėtų nelipti prie rankų. Po to uždenkite ruošinį rankšluosčiu ir vėl palikite 10 minučių. Tik praėjus šiam laikui reikėtų pradėti virti koldūnus arba virtinukus.
Parašyti komentarą