Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip paruošti škotišką kiaušinį? Šis patiekalas vis labiau populiarėja internete
Maistas / Gėrimai

Kaip paruošti škotišką kiaušinį? Šis patiekalas vis labiau populiarėja internete

Skanūs škotiški kiaušiniai
Dalintis

Škotiški kiaušiniai yra ne tik puikus patiekalas šventiniam stalui, bet ir skanus variantas kiekvienai dienai. Škotiški kiaušiniai gali būti ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas, patiekiami tiek karšti, tiek šalti. Virti kiaušiniai, apvolioti maltoje mėsoje ir apkepti džiūvėsėliuose, gali būti įprastų kotletų alternatyva.

Škotiškų kiaušinių receptas – būtina išbandyti

Škotiškas kiaušinis

Sudedamosios dalys:

  • malta vištiena (250 g),
  • kiaušiniai (3 vnt.),
  • čili pipirai (1 valgomasis šaukštas),
  • džiūvėsėliai (150 g),
  • miltai (3 valgomieji šaukštai),
  • krapai (20 g),
  • augalinis aliejus (300 ml).

Paruošimas:

  1. Krapus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite visas sėklas ir susmulkinkite. Sumaišykite susmulkintas žoleles ir pipirus su malta mėsa. Išmaišykite. Kiaušinių ir miltų į maltą mėsą dėti nereikia.
  2. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite lukštus.
  3. Tada pamirkykite rankas vandenyje su citrina, kad maltinukai neliptų prie rankų, ir suformuokite mėsos plokštainį. Kiaušinį apvoliokite miltuose, kad jis gerai priliptų prie mėsos, ir apvoliokite jį farše. Taip turėtų gautis didelis kotletas.
  4. Tada mėsos paplotėlį pamirkykite kiaušinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
  5. Škotišką kiaušinį kepkite keptuvėje apie 3 minutes. Atsargiai išimkite iš verdančio aliejaus. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Tą patį padarykite ir su likusiais kiaušiniais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...