Šį skanėstą paruošite labai greitai. Sausainius tereikia kepti orkaitėje 15 minučių. Tešlos gaminimo procesas taip pat labai paprastas. Svarbu tik apskaičiuoti tinkamą ingredientų kiekį, kad desertas išeitų saikingai saldus, bet malonaus šokolado skonio.
Sudedamosios dalys:
- juodasis šokoladas – 70 g.;
- rudojo cukraus – 70 g.;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sviestas – 70 g.;
- tirpios kavos – 1 šaukštelis;
- miltai – 140 g.;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- vandens – 4 šaukšteliai.
Kaip gaminti šokoladinius sausainius?
- Pirmiausia ištirpinkite šokoladą su sviestu. Kai masė atvės, galite įmaišyti kiaušinių ir cukraus mišinį. Geriau suplakti viską maišytuvu. Tešla turi būti lengva ir puri.
- Po to įmaišykite kavos ir tokio pat kiekį vandens. Tada į tešlą įpilkite dar 3 šaukštus vandens. Jei norite, šį kiekį vandens galite pakeisti vienu šaukštu konjako.
- Galiausiai suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.
- Paimkite po gabaliuką tešlos, delnais susukite į kamuoliukus ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Tada lengvai paspauskite kiekvieną rutuliuką delnais ar pirštais, kad būsimi sausainiai šiek tiek susiplotų.
- Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) šiek tiek daugiau nei 15 minučių.
Parašyti komentarą