Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip patiems marinuoti silkę namuose: ji bus daug skanesnė, nei pirkta parduotuvėje
Maistas / Gėrimai

Kaip patiems marinuoti silkę namuose: ji bus daug skanesnė, nei pirkta parduotuvėje

Silkės marinavimas namuose
Dalintis

Silkė – nebrangi, tačiau labai skani žuvis. Kai kurie žmonės renkasi žuvį kaip papildomą salotų ingredientą, o kiti silkę renkasi šventiniam stalui. Paprasčiausias būdas paruošti skanią žuvį – ją marinuoti. Skonis būna ryškesnis ir pikantiškesnis.

Silkės marinavimas namuose šventėms

Kaip patiems marinuoti silkę namuose

Norėdami paruošti marinatą, paimkite:

  • druskos – 1 valg;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • svogūno – 2 vnt;
  • augalinio aliejaus – 300 ml;
  • 9 % acto – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • pipirų mišinys – 1 šaukštelis;
  • lauro lapas – 1 vnt.

Šio ingredientų kiekio užteks dviem silkėms marinuoti. Kad skonis ir kvapas būtų įdomesnis, rekomenduojama pridėti citrinos ir šiek tiek krapų.

Kaip marinuoti silkę:

  1. Išvalykite žuvį ir išpjaukite filė. Gabalėlius reikia iš visų pusių apibarstyti pipirais.
  2. Sutarkuokite vienos citrinos žievelę ir supjaustykite svogūną žiedais.
  3. Aliejų sumaišykite su actu. Tada sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite į žuvį. Marinatas turi visiškai padengti silkę.
  4. Uždarykite indą ir vienai dienai įdėkite į šaldytuvą.
  5. Prieš patiekdami užkandį pabarstykite žolelėmis. Tokiu atveju patiekalas bus daug kartų gardesnis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...