Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip patikrinti sviestą: 3 pagrindiniai natūralumo požymiai
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kaip patikrinti sviestą: 3 pagrindiniai natūralumo požymiai

Tikras sviestas
Dalintis

Pirkote sviestą, bet skonis ar spalva kelia abejonių dėl jo kokybės ir natūralumo? Vis daugiau gamintojų, siekdami sutaupyti, gali pradėti pardavinėti sviesto pakaitalą. Išsiaiškinkime, kaip atpažinti tikrą sviestą, kad pirkdami neapsiriktumėte.

Kaip išbandyti sviestą vandenyje – lengvas bandymas su verdančiu vandeniu

Karšto vandens tyrimas yra vienas iš efektyviausių. Aukštos kokybės sviestas turi visiškai ištirpti vandenyje, pavirsdamas į pieno spalvą. Atkreipkite dėmesį: sviestas turi ištirpti be jokių nuosėdų. Jų buvimas yra labai blogas signalas.

Sviesto užšaldymo testas

Tikras aukštos kokybės sviestas žemoje temperatūroje turėtų tiesiog sušalti į vientisą gabalą. Jei jame yra augalinių riebalų, jie neleis jam taip gražiai sušalti. Todėl vienas iš veiksmingų būdų patikrinti aliejaus natūralumą – jį užšaldyti. Sušaldytą sviesto gabalą reikia pabandyti supjaustyti. Jei po peiliu matote sviesto trupinius, o ne lygius sluoksnius – tikras gero sviesto ženklas.

Sviestas

Kaip išbandyti sviestą keptuvėje?

Puikus būdas išbandyti šį produktą gaminimo procese. Stebėkite, kaip sviestas elgiasi kaitinamas. Geras sviestas, įmestas į karštą keptuvę, skleis malonų pieno aromatą ir atsiras šiokia tokia puta.

Kaip patikrinti sviestą su jodu ir kalio permanganatu?

Taip pat yra keletas būdų, kaip patikrinti sviestą naudojant vaistinės produktus – jodą ir kalio permanganatą. Abu metodai nėra pakankamai informatyvūs, tačiau jais galima patikrinti sviestą.

Kalio permanganatas padės nustatyti, ar svieste yra augalinių riebalų. Į kalio permanganato tirpalą įdėkite svisto ir pažiūrėkite, ar nepasikeitė spalva. Jei skystis pašviesėja, jūsų svieste yra gyvulinių riebalų.

Jodas leis jums sužinoti, ar svieste yra pigaus palmių aliejaus. Į karštame vandenyje ištirpintą sviestą įpilkite jodo ir stebėkite reakciją. Natūralus produktas nereaguos, o po kelių valandų neliks jodo pėdsakų. Jei tirpalas įgavo rudą atspalvį – blogos naujienos, greičiausiai sviestas pagamintas iš augalinių riebalų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kam reikalingi buteliai skalbimo mašinoje

Kodėl į skalbimo mašiną kartu su drabužiais reikėtų dėti plastikinius vandens butelius

Plastikinių butelių įdėjimas į skalbimo mašiną kartu su drabužiais padeda pagerinti skalbimo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Profesionalūs plovikliai

Nepavyksta atsikratyti įsisenėjusių nešvarumų? Išbandyk profesionalius ploviklius

Visi žinome tą jausmą: šveiti virtuvės stalviršį, vonios kriauklę ar grindis penktą...

Priemonė nuo uodų

Atsisveikink su uodais kambaryje: japoniškas metodas, kuris juos atbaido visai vasarai

Po pavasario, kai pradeda žydėti augalai ir orai tampa šiltesni, pastebimai padaugėja...