Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip skaniai išvirti bulves: patyrusių virėjų paslaptys
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kaip skaniai išvirti bulves: patyrusių virėjų paslaptys

Kodėl verdant bulves į puodą verta įberti cukraus
Dalintis

Gebėjimas teisingai virti bulves visada praverčia virtuvėje, nes lietuviai šią daržovę naudoja daugelyje kasdienių receptų. Tad, kaip tinkamai paruošti šią daržovę bulvių košei, salotoms ir garnyrui, kad jos būtų minkštos, neperkeptos ar nepervirtos.

Bendrieji patarimai, kaip virti bulves

  • Kepimui reikia parinkti tokio paties dydžio bulves, kitaip jos išvirs netolygiai.
  • Kuo mažesnės bulvės, tuo greičiau išvirs daržovės. Jei reikia kuo greičiau išvirti bulves, supjaustykite jas mažais gabalėliais.
  • Bulvių košei rinkitės krakmolingas veisles – jos gerai išlaiko formą. O salotoms reikėtų rinktis mažiau krakmolingas bulves. Norėdami suprasti, kokia tai daržovė, supjaustykite ją į dvi dalis ir patrinkite. Krakmolingoje bulvėje skystis lips, o nekrakmolingoje bulvėje atsiras vandens lašai.
  • Kad virtos bulvės būtų skanios, prieš verdant į vandenį galite įdėti lauro lapą ar česnako skiltelę. Bulves galite išvirti ir mėsos sultinyje.
    Kad bulvės greičiau išvirtų, į vandenį įdėkite gabalėlį sviesto. Taip virimo laikas sutrumpės 5 minutėmis.

Greitas bulvių virimas

Kaip virti bulves su lupenomis?

Kruopščiai nuplaukite bulves ir pasirinkite tokio paties dydžio bulves. Kad žievelė nesutrūkinėtų, keliose vietose ją galima persmeigti šakute. Įdėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad skystis visiškai jį padengtų. 1 litrui vandens įdėkite 0,5 šaukštelio druskos. Uždenkite puodą dangčiu ir padėkite ant stiprios ugnies.

Bulvės verdamos ant vidutinės ugnies 20-25 min. Labai jaunos bulvės verdamos 15 minučių, o senos daržovės – 30 minučių. Bulves salotoms reikia virti kiek mažiau – 15-18 minučių. Jos turėtų išlaikyti formą.

Kaip virti nuskustas bulves?

Kruopščiai nulupkite bulves ir pašalinkite visas akis. Dideles bulves supjaustykite į keletą dalių. Sudėkite bulves į puodą ir visiškai uždenkite šaltu vandeniu. Jei reikia, kad bulvės nepervirtų, į 1 litrą vandens įpilkite 1 šaukštą acto. Padėkite puodą ant stiprios ugnies ir sumažinkite iki vidutinės ugnies, kai vanduo užvirs.

Nesmulkintos bulvės verdamos 20-25 min., smulkiai supjaustytos – 15-20 min. Išvirus nupilame visą vandenį, kitaip bulvės pervirs ir sugers per daug vandens.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...