Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip sūdyti raudoną žuvį: ji tampa švelni ir šiek tiek sūri
Maistas / Gėrimai

Kaip sūdyti raudoną žuvį: ji tampa švelni ir šiek tiek sūri

Raudonos žuvies sūdymas namuose
Dalintis

Šiandien papasakosime, kaip sūdyti raudonąją žuvį. Tam mums reikės raudonos žuvies (upėtakio arba lašišos), druskos ir rafinuoto aliejaus.

Pereikime prie paties gaminimo

Prieš sūdydami raudonąją žuvį, užšaldykite ją šaldiklyje ir išvalykite.

Nupjaukite plonus sluoksnius ir sudėkite juos į marinavimui skirtą indą. Galite iš pradžių pašalinti kaulus, o tada supjaustyti, taip gaminti patogiau, todėl rekomenduojame šį receptą. Svarbiausia pjaustant sluoksniais nepradėti pjaustyti kartu su šonkauliais.

Supjaustykite visą žuvį ir išdėliokite ją sluoksniais. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska. Druskos kiekis priklauso nuo to, kiek druskos norite, kad žuvis būtų sūri. 650-750 g sveriančiai žuviai rekomenduojame 3-4 arbatinius šaukštelius, tada žuvis bus lengvai sūri.

Supilkite aliejų taip, kad jis visiškai padengtų žuvies viršų. Dėkite į šaldytuvą per naktį ir kitą rytą mėgaukitės gardžia žuvimi.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...