Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip suprasti, kad medus sugedo: 3 pagrindiniai požymiai
Maistas / Gėrimai

Kaip suprasti, kad medus sugedo: 3 pagrindiniai požymiai

Putos ir medus
Dalintis

Medus yra delikatesas, kuriuo mėgaujasi daugelis žmonių. Jis puikiai pakeičia cukrų, papildo desertus ir kitus patiekalus, o kai kurie žmonės šį populiarų produktą naudoja ir kaip vaistą nuo peršalimo.

Tačiau svarbu nepamiršti, kad medus, kaip ir bet kuris kitas produktas, turi galiojimo laiką. Todėl reikia atkreipti dėmesį į požymius, rodančius, kad atėjo laikas produktą išmesti.

Rūgštus skonis

Jei laikui bėgant skonis tapo rūgštesnis, tai ženklas, kad produktas stovėjo per ilgai ir fermentavosi.

Kvapas ir putos

Jei viršutiniame sluoksnyje pradeda atsirasti baltų putų, tai rodo, kad medus sugedo. Jo nebegalima valgyti.

Dažnai šį požymį gali lydėti rūgštus aromatas.

Pakitusi tekstūra

Kai meduje pradeda atsirasti kristalų, primenančių dribsnius, taip pat turėtumėte atsikratyti produkto. Jei jį valgysite, kyla pavojus, kad gali sutrikti skrandžio veikla.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...