Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip tinkamai apdoroti mėsą ir žuvį, kad atsikratytumėte pavojingų antibiotikų?
Maistas / Gėrimai

Kaip tinkamai apdoroti mėsą ir žuvį, kad atsikratytumėte pavojingų antibiotikų?

Mėsos apdorojimas
Dalintis

Visi žino, kad augimą skatinantys vaistai, antibiotikai ir hormonai naudojami žemės ūkyje, siekiant padidinti produktyvumą ir apsisaugoti nuo epidemijų. Kaip sumažinti jų poveikį gaminant maistą?

Kaip pašalinti antibiotikų pėdsakus iš mėsos ar žuvies?

Šiuolaikinė maisto pramonė negarantuoja mėsos ir žuvies produktų saugos, nors yra reglamentai dėl produktų kokybės ir grynumo. Kaip apsaugoti save ir savo šeimą, savarankiškai?

Tinkamai kepkite mėsą ir žuvį

Jei yra priežasčių baimintis, tuomet turėtumėte nusiraminti ir virtuvėje pritaikyti šiuos patarimus:

  1. Norint iš mėsos ar paukštienos pašalinti kenksmingas medžiagas, tarp jų ir antibiotikus, pirmiausia reikia pamirkyti vandenyje ir palaikyti apie valandą. Jei į vandenį įbersite šiek tiek druskos ar citrinos sulčių, tai padės iš mėsos „ištraukti“ pavojingus junginius.
  2. Ruošiant maistą terminis apdorojimas (kepimas, virimas, troškinimas) turi būti naudojamas pilnai, taip sunaikinamos kenksmingos medžiagos.
  3. Virkite patiekalus antriniame sultinyje. Išvirus mėsą verdame ne ilgiau 10-15 min., tada sultinį nupilame.
  4. Nuo skerdenos būtinai pašalinkite plėveles, odą ir riebalus, kuriuose susikaupia daugiausia kenksmingų medžiagų.
  5. Vertėtų apriboti subproduktų naudojimą, nes jie taip pat surenka kenksmingas medžiagas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...