Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip užšaldyti avietes, kad žiemą galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis
Maistas / Gėrimai

Kaip užšaldyti avietes, kad žiemą galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis

Aviečių užšaldymas žiemai
Dalintis

Daugelis neskiria deramo dėmesio uogų, įskaitant avietes, šaldymo procesui. Uogos tiesiog sukratomos į indus ir dedamos į šaldiklį. Dėl to uogos sulimpa, pasidengia šerkšnu ir virsta neskaniu šaldytu gumulu.

Labai sunku atskirti sulipusias uogas, tenka atšildyti visą gumulą, sunaudoti reikiamą kiekį ir vėl užšaldyti – akivaizdu, kad tai negerina uogų skonio ir išvaizdos.

Jei nenorite susidurti su šia problema, pasistenkite uogas tinkamai užšaldyti.

Neplaukite aviečių

Aviečių prieš šaldymą plauti nerekomenduojama, nes šios uogos beveik akimirksniu sugeria vandenį.

Šaldymo proceso metu vanduo uogose virsta ledo kristalais. Šaldymo metu skysčiui plečiantis, trapios avietės plyšta.

Rūšiuokite avietes

Rūšiuodami atskirkite susmulkintas uogas nuo sveikų – pastarąsias galima laikyti šaldiklyje, o susmulkintas geriausia naudoti uogienei.

Naudokite tinkamą šaldymo būdą

Užuot siuntę uogas į šaldiklį indeliuose, paskleiskite jas ant lygaus paviršiaus vienu sluoksniu, užšaldykite ir tada perkelkite į indelius.

Paimkite mažus indelius

Avietėms užšaldyti rekomenduojama naudoti mažus indelius – bus patogu

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...