Daugelis neskiria deramo dėmesio uogų, įskaitant avietes, šaldymo procesui. Uogos tiesiog sukratomos į indus ir dedamos į šaldiklį. Dėl to uogos sulimpa, pasidengia šerkšnu ir virsta neskaniu šaldytu gumulu.
Labai sunku atskirti sulipusias uogas, tenka atšildyti visą gumulą, sunaudoti reikiamą kiekį ir vėl užšaldyti – akivaizdu, kad tai negerina uogų skonio ir išvaizdos.
Jei nenorite susidurti su šia problema, pasistenkite uogas tinkamai užšaldyti.
Neplaukite aviečių
Aviečių prieš šaldymą plauti nerekomenduojama, nes šios uogos beveik akimirksniu sugeria vandenį.
Šaldymo proceso metu vanduo uogose virsta ledo kristalais. Šaldymo metu skysčiui plečiantis, trapios avietės plyšta.
Rūšiuokite avietes
Rūšiuodami atskirkite susmulkintas uogas nuo sveikų – pastarąsias galima laikyti šaldiklyje, o susmulkintas geriausia naudoti uogienei.
Naudokite tinkamą šaldymo būdą
Užuot siuntę uogas į šaldiklį indeliuose, paskleiskite jas ant lygaus paviršiaus vienu sluoksniu, užšaldykite ir tada perkelkite į indelius.
Paimkite mažus indelius
Avietėms užšaldyti rekomenduojama naudoti mažus indelius – bus patogu
Parašyti komentarą