Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip virti ar kepti mėsą, kad ji netaptų kieta lyg akmuo?
Maistas / Gėrimai

Kaip virti ar kepti mėsą, kad ji netaptų kieta lyg akmuo?

Minkšta mėsa
Dalintis

Kai kurie šefai mano, kad ne duona, o mėsa yra visko raktas, todėl iš šio produkto nuolat ruošiami įvairūs patiekalai. Mėsa yra baltymų šaltinis, todėl šis produktas tikrai svarbus mūsų mityboje.

Problema

Šeimininkės dažnai susiduria su problema: iškepta ar išvirta mėsa pasirodo kieta, o tai turi įtakos skoniui ir bendram patiekalo įspūdžiui.

Patyrę kulinarai įvardijo vieną veiksmą, dėl kurio galima pasiekti tokį rezultatą.

Virėjų klaida

Kad išvirta ar iškepta mėsa būtų minkšta ir skani, jos negalima sūdyti iki virimo, kepimo pabaigos. Jei pasūdysite mėsą kepimo pradžioje, mėsos paviršiuje neliks skysčio. Būtent dėl ​​to jūsų mėgstamas patiekalas taps kietas lyg akmuo.

Tobulas marinatas mėsai

Kad orkaitėje kepta mėsa būtų kuo rausvesnė ir patrauklia plutele, reikia naudoti tinkamą marinatą. Tai granatų sultys ir medus, atskiestas vynas, konjakas arba vanduo.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...