Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kam mirkyti kepenėles vandenyje ar piene: jeigu to nežinojote, nustebsite
Maistas / Gėrimai

Kam mirkyti kepenėles vandenyje ar piene: jeigu to nežinojote, nustebsite

Tobulos kepenėlės
Dalintis

Norėdami iškepti tobulas kepenėles, visų pirmą turite tinkamai jas paruošti terminiui apdorojimui. Viena dažniausių problemų – kartumas. Čia nėra nieko paslaptingo – kepenys ir turi būti karčios, jei ant jų patenka tulžies arba iš jų nėra visiškai pašalinta plėvelė, venos ir kraujagyslės.

Kaip pašalinti kartumą iš vištienos ar kiaulienos kepenėlių?

Kad kepenėlės nebūtų karčios,  yra keletas puikių sprendimo būdų. Galite pasirinkti jums patinkantį:

  • Pirmiausia kepenėles reikia supjaustyti į kelias dalis, bent 30 minučių pamirkyti piene.
  • Kepenėles apvoliokite sodoje, palikite valandai ir gerai nuplaukite – taip suminkštinsite.
  • Kepenėles apvyniokite maistine plėvele ir lengvai pamuškite plaktuku.

Prieš gamindami patiekalus iš kepenėlių, privalote pamirkyti jas šaltame vandenyje bent kelias valandas arba užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms.

Kaip pašalinti kartumą iš gatavų kepenų?

Jei gatavas patiekalas vis dar kartus, neskubėkite jo išmesti. Norėdami neutralizuoti nemalonų poskonį, galite dar šiek tiek patroškinti kepenėles, įpylus grietinėlės ar grietinės. Padažas prisotins kepenis, o subtilus kreminis skonis įprastą produktą pavers subtiliu patiekalu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

2 Komentarai

guest
2 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
viktorija
viktorija
prieš 1 metus

Pagal mane klaida, kad siūlote prieš virimą pavirti 15 min. sūdytame vandenyje. Tikriausiai turėjo būti – PAMIRKOME 15 MIN, SŪDYTAME VANDENYJE

Panašūs straipsniai
Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...