Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Karšti sumuštiniai su kriaušėmis: paprastas receptas
Maistas / Gėrimai

Karšti sumuštiniai su kriaušėmis: paprastas receptas

Sumuštinis su kriauše ir medumi
Dalintis

Savo svečius galite nustebinti paprastais užkandžiais su originaliu produktų deriniu. Pavyzdžiui, turėtumėte atkreipti dėmesį į karštus sumuštinius su kriauše ir medumi. Tokio skanėsto skonis tikrai nepaliks abejingų.

  • Bagetės;
  • Brie sūrio – 200 g;
  • kriaušės – 2 vnt;
  • graikinių riešutų – 50 g;
  • medaus – 4 šaukštai;
  • alyvuogių aliejaus – 2 valgomieji šaukštai;
  • balzaminio acto – 1 valgomasis šaukštas.

Be to, reikėtų pasiruošti šviežių žolelių, kurios tik papildys užkandžio skonį.

Kaip pasigaminti karštus sumuštinius

  1. Bagetę supjaustykite riekelėmis. Sūrį reikia supjaustyti plonais griežinėliais.
  2. Vaisius supjaustykite taip pat griežinėliais. Geriau rinktis ne per saldžią kriaušę.
  3. Riešutus reikėtų nulupti ir pakepinti sausoje keptuvėje. Tada atvėsinti ir susmulkinti.
  4. Sudėkite duoną ant kepimo skardos, kurią reikėtų uždengti folija.
  5. Duonos gabalėlius lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  6. Ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlius ir skrebučius. Kelioms minutėms įdėkite užkandį į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių).
  7. Jei sūris šiek tiek išsilydo, skanėstą galite išimti. Prieš patiekdami sumuštinius apšlakstykite medaus ir balzaminio acto mišiniu, pabarstykite riešutais ir žolelėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...