Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kepant kotletus išsiskiria balta masė: ką tai reiškia?
Maistas / Gėrimai

Kepant kotletus išsiskiria balta masė: ką tai reiškia?

Balta masė iš kotletų
Dalintis

Kepant kotletus išsiskirianti balta masė nėra prastos kokybės maltos mėsos požymis, tačiau gali rodyti specifinę jos sudėtį.

Ką rodo baltos masės išsiskyrimas kepant kotletus?

Baltos masės atsiradimas kepant kotletus yra natūralus procesas, kurį sukelia hidrofilinės baltymų savybės ir baltymų struktūros pokyčiai kaitinant.

Paprastai baltos masės atsiradimas rodo didelį riebalų arba vandens kiekį. Ją taip pat gali sukelti rišamosios medžiagos trūkumas maltoje mėsoje.

Jei į maltą mėsą įdėsite daugiau duonos arba kiaušinių, baltosios medžiagos išsiskirs ne taip intensyviai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...