Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kiek dienų galite laikyti supjaustytą arbūzą?
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kiek dienų galite laikyti supjaustytą arbūzą?

Šaldyti arbūzo gabaliukai
Dalintis

Atminkite, kad bet kokie pjaustyti vaisiai ir uogos labai greitai genda, o bakterijos pradeda sparčiai daugintis. Todėl jei perpjovėte arbūzą, nepalikite jo šiltai. Vaisius reikėtų padėti į lėkštę pjauta puse žemyn ir kartu su lėkšte suvynioti į maistinę plėvelę. Be to, iš šaldytuvo reikėtų išimti stiprių kvapų turinčius maisto produktus, kad arbūzas nebūtų prisotintas šių kvapų.

Optimali laikymo temperatūra yra 2-5 laipsniai, o drėgmė – 70-85 %. Perpjautų arbūzų negalima laikyti ilgą laiką. Prinokusių uogų galiojimo laikas šaldytuve 3-5 °C temperatūroje yra iki 2 dienų (iki 48 valandų).

Arbūzų laikymas

Ko nederėtų daryti

  • Nelaikykite perpjauto arbūzo ant stalo, tikėdamiesi, kad kas nors gabalėlį suvalgys.
  • Niekada nestatykite arbūzo prie lango, į kurį patenka saulės spinduliai, nes jis greitai parūgštės ir suges.
  • Nedėkite supjaustyto arbūzo be plėvelės į šaldytuvą. Jis išdžius ir į jį gali patekti pašalinių medžiagų kvapų.
  • Nelaikykite arbūzo ilgą laiką. Bet kokie perpjauti vaisiai ir uogos labai greitai genda, pradeda sparčiai daugintis bakterijos.
Svarbu! Prieš pjaustydami arbūzą gerai nuplaukite jį vandeniu ir muilu. Nors žievelės nevalgome, pjaustant arbūzą peiliu ant minkštimo gali patekti kenksmingų ar nuodingų medžiagų. Labai pavojinga nenuplauti arbūzo prieš jį valgant.

Ar galima nenupjautus arbūzus laikyti kelis mėnesius?

Šaldytuve arba rūsyje vaisius galima laikyti 3-4 mėnesius, bute – apie 2 mėnesius.

Ilgesniam laikymui labiau tinka vėlai sunokę vaisiai. Vėlyvųjų veislių arbūzų ypatybė ta, kad juose cukrų cheminės sintezės procesas vyksta lėčiau, todėl ilgiau trunka cheminių ryšių suirimas. Tokių veislių vaisiai savo skonį ir tvirtumą gali išlaikyti iki 5 mėnesių.

Ar arbūzus galima užšaldyti?

Gabalėliais supjaustytus arbūzus galima laikyti šaldiklyje. Tam rekomenduojama pašalinti žievelę, supjaustyti minkštimą vienodo dydžio gabalėliais, sudėti juos ant lygaus paviršiaus vienu sluoksniu (pavyzdžiui, ant padėklo ar kepimo skardos) ir užšaldyti šaldiklyje. Po to užšaldytus vaisių gabalėlius sudėkite į indelius arba užspaudžiamus maišelius. Juos galima laikyti iki kito derliaus nuėmimo.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Indaplovių tabletės ne tik indaplovėms

Tabletes ir kapsulės indaplovei – perku pakuotėmis, ir štai kodėl

Mielos šeimininkės, jei iki šiol galvojote, kad indaplovės tabletės skirtos tik lėkštėms...

Patarimai kaip apsisaugoti nuo sukčių (Luminor logotipas) / Piotr Swat / Shutterstock.com

Apsaugokite savo lėšas: kaip Luminor bankas kovoja su sukčiais ir kaip atpažinti apgaulę

Pastaraisiais metais sukčių, apsimetančių banko darbuotojais, skaičius Lietuvoje ženkliai išaugo. Luminor bankas...