Nedaugelis supranta, kad net brangiausią ir skaniausią kavą galima sugadinti, jei proceso metu padarysite keletą rimtų klaidų. Apžvelkime tris tokias klaidas, kurios gali sugadinti puikią kavą.
Pirmoji ir svarbiausia klaida susijusi su vandens pasirinkimu. Galutinis kavos skonis labai priklauso nuo to, kokį vandenį naudojate. Jei naudojate iš čiaupo tekantį didelio kietumo vandenį, neturėtumėte tikėtis švelnaus ir sodraus kavos skonio. Norint to išvengti, rekomenduojama naudoti filtruotą vandenį arba pirkti buteliuose išpilstytą vandenį (geriausia stikliniuose buteliuose).
Antroji klaida susijusi su vandens temperatūra. Per karštas vanduo gali atimti iš kavos subtilų skonį ir aromatą. Svarbu, kad vanduo būtų maždaug 60-65 laipsnių pagal Celsijų. Kitu atveju jusite tik karštį, o kavos skonio nepajusite.
Ir paskutinė, trečioji klaida susijusi su saldumu. Venkite dėti cukraus ar kitų saldžių ingredientų, kurie gali sugadinti kavos skonį. Nors cukrus gali sustiprinti daugumos maisto produktų skonį, kavos atveju yra priešingai. Norint patirti geriausią kavos skonį, rekomenduojama mėgautis natūraliu kavos skoniu, nededant jokių saldiklių.
Skoni gerina šlakelis pieno ir medus ant šaukštelio galo!😁