Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Klaida po klaidos ir kava gaunasi šlykšti. Ką daryti, kad taip neatsitiktų?
Maistas / Gėrimai

Klaida po klaidos ir kava gaunasi šlykšti. Ką daryti, kad taip neatsitiktų?

Kava ir vanduo
Dalintis

Nedaugelis supranta, kad net brangiausią ir skaniausią kavą galima sugadinti, jei proceso metu padarysite keletą rimtų klaidų. Apžvelkime tris tokias klaidas, kurios gali sugadinti puikią kavą.

 

Pirmoji ir svarbiausia klaida susijusi su vandens pasirinkimu. Galutinis kavos skonis labai priklauso nuo to, kokį vandenį naudojate. Jei naudojate iš čiaupo tekantį didelio kietumo vandenį, neturėtumėte tikėtis švelnaus ir sodraus kavos skonio. Norint to išvengti, rekomenduojama naudoti filtruotą vandenį arba pirkti buteliuose išpilstytą vandenį (geriausia stikliniuose buteliuose).

 

Antroji klaida susijusi su vandens temperatūra. Per karštas vanduo gali atimti iš kavos subtilų skonį ir aromatą. Svarbu, kad vanduo būtų maždaug 60-65 laipsnių pagal Celsijų. Kitu atveju jusite tik karštį, o kavos skonio nepajusite.

 

Ir paskutinė, trečioji klaida susijusi su saldumu. Venkite dėti cukraus ar kitų saldžių ingredientų, kurie gali sugadinti kavos skonį. Nors cukrus gali sustiprinti daugumos maisto produktų skonį, kavos atveju yra priešingai. Norint patirti geriausią kavos skonį, rekomenduojama mėgautis natūraliu kavos skoniu, nededant jokių saldiklių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ganis
Ganis
prieš 6 mėnesių

Skoni gerina šlakelis pieno ir medus ant šaukštelio galo!😁

Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...