Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl aš renkuosi auksinę kavą – egzotiškas rytinis ritualas sveikesniam gyvenimui
Maistas / Gėrimai

Kodėl aš renkuosi auksinę kavą – egzotiškas rytinis ritualas sveikesniam gyvenimui

Auksinė kava
Dalintis

Aš vis dažniau renkuosi auksinę kavą – sveiką ir egzotišką alternatyvą įprastam rytiniam puodeliui. Anksčiau kava man buvo tiesiog energijos šaltinis, bet dabar atrandu jos naują, sveikesnę pusę. Auksinė kava, įkvėpta Ajurvedos ir Rytų tradicijų, yra klasikinės kavos, ciberžolės, cinamono ir imbiero mišinys. Ji primena šildantį latte su egzotiška Rytų nata ir veikia kaip natūralus sveikatos šaltinis.

Kodėl verta gerti auksinę kavą?

Auksinė kava savo pavadinimą gavo dėl ryškiai geltonos ciberžolės spalvos – vienos iš galingiausių pasaulio prieskonių. Ciberžolėje esantis kurkuminas, pagrindinis jos veiklusis komponentas, pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis, antivirusinėmis, antioksidacinėmis savybėmis ir stiprina imuninę sistemą.

Kai prie šio prieskonio pridedu imbiero ir cinamono, gaunu galingą mišinį, kuris efektyviai šildo kūną, gerina kraujotaką ir palaiko virškinimą. Imbieras yra dar vienas šios kavos superherojus – jis nuo seno žinomas kaip natūralus vaistas nuo peršalimo, veikiantis antibakteriškai ir antivirusiniu būdu bei padedantis nuraminti skrandžio negalavimus. Tuo tarpu cinamonas stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, mažina „blogojo“ cholesterolio lygį ir suteikia kavai išskirtinį aromatą, kuris veikia kaip natūralus antidepresantas.

Dar viena auksinės kavos nauda – ji gali padėti sumažinti kai kuriuos neigiamus kofeino poveikius, tokius kaip dirglumas ar skrandžio dirginimas. Tai daro šią kavą švelnesnę mano organizmui, bet vis tiek išlaiko tą reikalingą energijos „sprogimą“.

Kaip pasigaminti auksinę kavą namuose?

Tai visai paprasta – tereikia į įprastą espresso ar kavą su pienu įberti žiupsnelį ciberžolės, imbiero ir cinamono. Kad kurkuminas geriau įsisavintųsi, pridėk truputį pipirų ir šiek tiek riebalų (pavyzdžiui, kokosų pieno ar lašelį MCT aliejaus). Rezultatas – gėrimas, kuris ne tik puikiai skanus, bet ir kasdien palaiko tavo sveikatą.

Vis daugiau kavinių Lietuvoje taip pat pradeda siūlyti auksinę kavą savo meniu. Tai jau nebėra vien „Instagramo“ mada – tai sąmoningas pasirinkimas tiems, kurie nori rūpintis savo imunitetu, medžiagų apykaita ir bendra savijauta, neišsižadėdami mėgstamo kofeino puodelio.

Auksinė kava – tai ne tik mados banga. Tai kasdienis ritualas, jungiantis kavos malonumą su natūralių ingredientų galia. Pabandyk – ir įsitikink, kad sveikata gali prasidėti nuo… pirmojo gurkšnio.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...