Jungtinėje Karalystėje žmonės kiaušinių niekada nelaiko šaldytuve, o palieka kambario temperatūroje. Pasak „Quora“, taip yra dėl šalyje galiojančių maisto standartų ypatumų. Ekspertų teigimu, JK kiaušiniai prieš parduodant yra specialiai apdorojami, todėl juos galima saugiai laikyti ne šaldytuve.
1. Specialus kiaušinių sterilizavimas
Prieš patekdami į parduotuvių lentynas, kiaušiniai apdorojami karštu vandeniu arba specialiais tirpalais, kurie naikina ant lukšto esančias bakterijas. Tai leidžia produktus laikyti kambario temperatūroje be pavojaus, kad jie suges.
Taip pat svarbu, kad nebūtų kondensato: jei kiaušiniai laikomi šaldytuve, o vėliau pernešami į šiltą patalpą, ant jų paviršiaus gali atsirasti drėgmės, todėl susidaro palanki terpė bakterijoms daugintis.
2. Naminių paukščių skiepijimas
Kita priežastis, kodėl britai nelaiko kiaušinių šaldytuve, yra viščiukų vakcinacija. Jungtinė Karalystė patenka į sąrašą šalių, kuriose jau seniai įvesta naminių paukščių vakcinacija. Ši praktika taikoma nuo 1998 m., kaip to reikalauja Europos Sąjunga.
Vakcinacijos tikslas – sumažinti riziką užsikrėsti salmonelioze vartojant kiaušinius ir paukštieną. Maisto standartų agentūros statistiniai duomenys rodo, kad nuo 2008 m. iki 2018 m. su paukštiena susijusių infekcijų skaičius sumažėjo 86 proc. Tai įrodo priemonių veiksmingumą ir jų svarbą produktų saugai.
Atsižvelgiant į tai, Didžiojoje Britanijoje kiaušinių prieš vartojimą plauti nereikia, nes užkrėtimo rizika sumažinama iki minimumo.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą