Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl bulvės tampa juodos iškart po virimo?
Maistas / Gėrimai

Kodėl bulvės tampa juodos iškart po virimo?

Patamsėjusios bulvės
Dalintis

Dažnai išvirtos bulvės įgauna prastą spalvą. Kalbame apie atvejus, kai daržovė patamsėja. Tokias bulves galima drąsiai vartoti: jos nepakenks jūsų sveikatai.

Plačiau apie patamsėjusias bulves

Patamsėjusios virtos bulvės vargu ar gerai atrodys ant stalo ir norės kas nors jas valgyti. Kaip išvengti šios problemos?

Norėdami išvengti bulvių spalvos pakitimo, turite suprasti kokias klaidas darote.

Auginimo ir derliaus nuėmimo klaidos

Bulvės gali patamsėti dėl klaidų, padarytų auginant daržovę. Dažniausia priežastis – azoto trąšų perteklius ir kalio trąšų trūkumas.

Netinkamas laikymas

Bulvių niekada negalima laikyti patalpose, kuriose yra žema temperatūra. Jei nesilaikysite šios taisyklės, daržovėse esantis krakmolas pradės irti. Dėl to jose padidės cukraus kiekis. Dėl šios priežasties bulvės patamsėja. Patyrę daržininkai primena, kad bulvių negalima laikyti 1-2 laipsnių temperatūroje.

Netinkamas lupimas

Vos tik nulupus bulves, jas reikia iš karto sudėti į šaltą vandenį. Jei to nepadarysite, būsimasis paruoštas patiekalas įgaus nepatrauklią spalvą. Gera išeitis – į litrą vandens įpilti vieną valgomąjį šaukštą acto arba nedidelį citrinos griežinėlį.

Neteisingas virimas

Atminkite, kad bulves reikia virti pakankamame kiekyje vandens.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...