Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl burokėliai ir morkos verdami be druskos: kulinarinis triukas
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kodėl burokėliai ir morkos verdami be druskos: kulinarinis triukas

Morkos ir burokėliai
Dalintis

Tinkamai paruoštos daržovės – ne tik skanumas, bet ir geros sveikatos garantas. Todėl gaminti reikėtų atsakingai, net jei atrodo, kad tai lengviausias daržovių apdorojimo būdas. Atminkite, jei pridedama druskos, tada tik paskutinėmis kepimo ar virimo minutėmis.

Tinkamas burokėlių ir morkų paruošimas

Kalbant apie burokėlius ir morkas, jie dažnai tampa įvairių patiekalų pagrindu, o juos paruošti nėra taip paprasta, kaip atrodo.

Morkų virimui ar kepimui reikia skirti apie 30 minučių.

Morkas reikia nulupti ir supjaustyti iš anksto. Keptuvę reikia uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies kepti. Patyrę virėjai pažymi, kad gamindami galite įberti porą gabalėlių cukraus, kad pagerėtų šakniavaisių skonis ir morkos būtų saldesnės.

Kalbant apie burokėlius, jų virimo procesas užtrunka ilgiau.

Virėjai sako, kad burokėliai iškeptų greičiau, juos reikėtų suberti į keptuvę su nedideliu kiekiu vandens, o vėliau karts nuo karto įpilti šviežio vandens.

Svarbu atsiminti, kad verdant šiuos šakniavaisius, druską geriau pamiršti. Faktas yra tas, kad papildomas komponentas pablogina šių daržovių skonio savybes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Nereikia leisti viryklei pasiekti tokios būsenos

Kaip nuvalyti viryklę nuo senų dėmių: 6 priemonės, kurios padės net beviltiškoje situacijoje

Riebios dėmės ant viryklės – tikras iššūkis, ypač jei jos ten įsitaisė...

Telefonas saulėje

Slapta vieta, kurią žino ne visi vairuotojai: kaip išgelbėti išmanųjį telefoną nuo karščio

Tai buvo įprasta liepos diena, kai Tomas nubėgo į parduotuvę „vos penkioms...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...