Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl į blynų tešlą reikia įpilti verdančio vandens: kas iš to gausis?
Maistas / Gėrimai

Kodėl į blynų tešlą reikia įpilti verdančio vandens: kas iš to gausis?

Geriausia blynų tešla
Dalintis

Kai kurie žmonės į blynų tešlą niekada nepila verdančio vandens. Daugelis net nežino, kad taip galima daryti. Faktas tas, kad verdantis vanduo pagerina tešlos konsistenciją. Dėl to blynai virsta tikru kulinariniu šedevru.

Kas atsitinka, jei į blynų tešlą įpilame verdančio vandens?

Jei į blynų tešlą įpilama aukštos temperatūros vandens, miltai apsiplikys. Rezultatas – puikios konsistencijos tešla. Iš tokio pagrindo bus gaminami labai ploni, neįtikėtinai švelnūs ir stiprūs blynai. Patiekale taip pat atsiras skylučių. Kitaip tariant, blynai taps ažūriniai.

Kaip į blynų tešlą įpilti verdančio vandens?

Tai reikėtų daryti tik po to, kai įmaišote likusius ingredientus.

  1. Pirmiausia į dubenį reikia įmušti tris kiaušinius, įpilti 250 mililitrų pieno, įdėti druskos (0,5 šaukštelio) ir cukraus pudros (1,5 šaukšto).
  2. Masę suplakti plaktuvu. Į gautą skystį supilti pusantro puodelio miltų.
  3. Vėl išmaišę, į tešlą įpilkite dar 250 ml pieno.
  4. Po trečiojo blynų pagrindo „apdorojimo” plaktuvu į dubenį pamažu supilkite stiklinę verdančio vandens. Tuo pačiu metu maišykite tešlą.
  5. Tada masę dar kartą išmaišykite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...