Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl į bulvių košę dedamas kiaušinis: kulinarinis triukas
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kodėl į bulvių košę dedamas kiaušinis: kulinarinis triukas

Bulvių košė
Dalintis

Dažnai galite išgirsti, kad į bulvių košę įmušus kiaušinį, patiekalas atrodo patrauklesnis. Tokių kulinarinių gudrybių priešininkai mano, kad vieną dieną puošmena gali išprovokuoti salmoneliozės infekciją. Taigi ar verta rizikuoti?

KODĖL Į BULVIŲ KOŠĘ DĖTI KIAUŠINĮ?

Tai gana dažna kulinarijos gudrybė, leidžianti paruošti apetitą keliančią košę net iš daržovių, kurios nėra pirmo šviežumo. To daryti visai nebūtina, nes kiaušinis skonio visiškai neįtakoja. Faktas, kad bulvių košė atrodytų labai sodri, o trynio dėka ji taps dar ryškesnė ir gražesnė.

Kitas įdomus momentas. Kiaušinį teks įmušti į bulvių košę, jei planuojate tai patiekti ant stalo kokia nors puošnia forma – pavyzdžiui, piramidės pavidalu. Be kiaušinio tai padaryti bus sunku, nes bulvės greitai praras formą.

Skaičiavimas yra maždaug toks. 6 bulvėms pakanka paimti tik vieną kiaušinį, 100 gramų pieno ir 20 gramų sviesto.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

237997453_3112545259068795_4182322229478619474_n

Kuo skiriasi purškalai nuo erkių ir nuo uodų: išsamus gidas

Atšilus orams ir prasidėjus sezonui, daugelis mūsų nori mėgautis gamta, tačiau su...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...