Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl į maltą mėsą dedama ledo ir cukraus: kulinarinės gudrybės
Maistas / Gėrimai

Kodėl į maltą mėsą dedama ledo ir cukraus: kulinarinės gudrybės

Mėsa, faršas
Dalintis

Namų šeimininkės, kurios reguliariai gamina kotletus, paprastai skirstomos į dvi kategorijas. Pirmosios laikosi klasikinių receptų ir rekomendacijų kruopščiai matuodamos kiekvieną komponentą ir orientuodamosi į prieš dešimtmečius priimtus kokybės standartus. Antroji namų šeimininkių kategorija mėgsta nuolatinius kulinarinius eksperimentus ir nebijo į maltą mėsą įmaišyti kokių nors „keistų” ingredientų.

KAM Į MALTĄ MĖSĄ DĖTI LEDO IR CUKRAUS?

VISAI NE SALDINIMUI

Kai kurie žmonės iš karto pradeda galvoti, kad kotletai taps saldūs, o tai sugadins klasikinį patiekalą. Tačiau taip nėra. Cukrus reikalingas tik tam, kad atsiskleistų visų kitų ingredientų skonius. Pridėjus cukraus ypač išryškėja prieskoniai, o pati mėsa atrodys skanesnė.

LEDO FUNKCIJA

Šaltas komponentas reikalingas tam, kad kepant kotletai nesusitrauktų: dėl ledo mėsa išlieka puri ir išlaiko puikų sultingumą. Žinoma, prieš tai ledą reikia sutrinti į trupinius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...