Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl į tešlą reikėtų įpilti degtinės. Prisiminkite tai, kai gaminsite
Maistas / Gėrimai

Kodėl į tešlą reikėtų įpilti degtinės. Prisiminkite tai, kai gaminsite

Šaukštas alkoholio į tešlą
Dalintis

Daugelyje pyragų receptų yra degtinės ir kitų alkoholinių gėrimų. Nors tai gali atrodyti netradiciška, patyrę virėjai pripažįsta unikalų šio neįprasto ingrediento potencialą. Pasirodo, kad tešla su degtine – raktas į skanų ir sodrų kepinį. Būtent šis komponentas gali būti tas, dėl kurio draugai pavydės jūsų kulinarinio kūrinio.

Kodėl į tešlą reikia įpilti degtinės?

Į saldžius kepinius virėjai rekomenduoja įpilti romo arba konjako, o į pikantiškus – paprastos degtinės.

Priežastys, kodėl į kepinius reikėtų įpilti alkoholio:

  • Dėl greito alkoholio garavimo aukštesnėje temperatūroje tešla tampa puresnė. Dėl šio proceso padidėja kepinių trapumas, todėl kepiniai tampa lengvesnės tekstūros.
  • Į tešlą įpylus degtinės, gali labai pagerėti jos kildinimo savybės. Taip išsprendžiama dažna plokščių ir nukritusių kepinių problema.
  • Traškūs kepiniai (pavyzdžiui, ananasai ar čeburekai) išeis traškesni.
  • Pyragaičiai neišdžius ir ilgiau pastovės, jei į tešlą įpilsite šiek tiek alkoholio.
  • O pyragaičiai ir keksiukai iškeps lengviau ir atrodys tolygiai bei apetitiškai.
  • Nedidelis kiekis aromatizuoto alkoholio, pavyzdžiui, romo ar brendžio, pagerina tešlos skonį.

 

Kada ir kiek įpilti alkoholio?

Specialistai rekomenduoja kiekvienam kilogramui tešlos įpilti nuo vieno arbatinio šaukštelio iki vieno valgomojo šaukšto alkoholio.

Į mielinę tešlą degtinės reikėtų įpilti jau pakilusios tešlos stadijoje kartu su kiaušiniais ir aliejumi, prieš persijojant ten miltus. Į mielinę tešlą be mielių degtinės rekomenduojama įpilti minkymo metu ir tada leisti jai pailsėti.

Be to, nesijaudinkite, alkoholio nė trupučio neliks, nes jis karštyje labai greitai išgaruos.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...