Iš pirmo žvilgsnio nėra nieko sudėtingo gaminti keptas bulves. Juk tereikia daržovę supjaustyti kubeliais arba griežinėliais ir gautus gabalėlius iškepti keptuvėje. Tačiau dėl kažkokių priežasčių daugeliui virėjų mėgėjų vietoj gerai iškeptų, traškių ir apetitą keliančių bulvių griežinėlių gaunasi sulipusios bulvės.
Kodėl taip nutinka? Todėl, kad jos netinkamai kepamos.
Ką reikia daryti?
Visų pirmą nereikėtų jų maišyti per anksti ir per dažnai. Griežinėliai tampa per minkšti. Jos netampa auksinės spalvos ir neturi aromatingos plutelės.
Rezultatas – nepatraukli ir neskani masė.
Kaip tai padaryti teisingai?
Norint paruošti tikrai skanias, auksinės spalvos ir gerai iškepusias bulves, reikia jų neliesti.
Tačiau daugeliui tikrai kils klausimas: „Kaip tuomet užtikrinti, kad kiekvienas bulvės gabalėlis būtų apkeptas iš visų pusių ir neišliktų šiurkštus?”
Atsakymas paprastas: daržovių kubelius reikia ne apversti mentele, o uždaryti keptuvę dangčiu ir švelniai pakratyti. Pakanka tai padaryti kelis kartus.
Dėl to bulvės nesulips ir nevirs „koše”. Kartu daržovės bus tolygiai iškeptos.
Svarbi pastaba: šią procedūrą reikia atlikti tik tada, kai apatinis bulvių sluoksnis paruduoja. Negalima per anksti jų kratyti.