Razinos palaiko sveiką virškinimo sistemą ir padeda pasiekti tinkamą pH balansą burnos ertmėje. Tokios išvados buvo padarytos remiantis daugybe tyrimų, kuriuos atliko Didžiosios Britanijos mitybos ir gyvenimo būdo medicinos asociacijos dietologė Nicola Shubrook.
Razinos – naudingos mūsų organizmui
Razinos yra džiovintos vynuogės. Jų yra įvairių spalvų: nuo auksinės iki tamsiai rudos ar juodos. Jos dažniausiai naudojamos sūriems ar saldiems patiekalams paskaninti. Kaip ir bet kuriuose džiovintuose vaisiuose, razinose yra cukraus ir tam tikras kalorijų kiekis, todėl jomis nereikėtų piktnaudžiauti. Tačiau nedideliais kiekiais jos yra naudingos mūsų organizmui.
Taigi razinose yra daug skaidulų, kalio ir antioksidantų, kurie, kaip rodo tyrimai, padeda sumažinti cholesterolio kiekį, kraujospūdį, apsaugo nuo širdies ligų ir diabeto. Razinos taip pat susijusios su padidėjusiu sotumo jausmu, kuris neleidžia persivalgyti.
Nepaisant lipnumo dėl cukraus, razinose yra medžiagų, padedančių pasiekti sveiką burnos ertmės balansą, taip pat antioksidantų, galinčių kovoti su ėduonies sukeliančiomis bakterijomis.
Parašyti komentarą