Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl nereikėtų išpilti skysčio iš konservuotų žirnelių į kriauklę? Tai gali būti labai naudinga
Maistas / Gėrimai

Kodėl nereikėtų išpilti skysčio iš konservuotų žirnelių į kriauklę? Tai gali būti labai naudinga

Žirneliuose esantis skystis
Dalintis

Neskubėkite pilti skysčio iš konservuotų žirnelių į kriauklę, nes jis gali būti panaudotas kitiems patiekalams ruošti. Šis skystis, tai drumstas, klampus sultinys, naudojamas būtent ankštinėms daržovėms konservuoti.

Šiame padaže gausu baltymų, todėl trys šaukštai šio padažo kepant lengvai pakeičia vieną kiaušinį. Skystis suplakamas su cukrumi ir supilamas į tešlą.

Iš šio ingrediento galite pasigaminti bezė, šokoladinių putėsių ir zefyrų. O kad pašalintumėte būdingą ankštinių daržovių skonį, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties.

Skystis taip pat naudojamas naminiam majonezui gaminti. Jo skonis toks pat geras kaip pirkto parduotuvėje, o sudėtis daug sveikesnė.

Norėdami paruošti 250 g produkto, blenderiu sumaišykite 60 ml konservuotų žirnelių vandens, šaukštą garstyčių, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, krapų, skiltelę česnako ir 150 ml saulėgrąžų aliejaus.

Sumaišykite ir laikykite šaldytuve.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...