Neskubėkite pilti skysčio iš konservuotų žirnelių į kriauklę, nes jis gali būti panaudotas kitiems patiekalams ruošti. Šis skystis, tai drumstas, klampus sultinys, naudojamas būtent ankštinėms daržovėms konservuoti.
Šiame padaže gausu baltymų, todėl trys šaukštai šio padažo kepant lengvai pakeičia vieną kiaušinį. Skystis suplakamas su cukrumi ir supilamas į tešlą.
Iš šio ingrediento galite pasigaminti bezė, šokoladinių putėsių ir zefyrų. O kad pašalintumėte būdingą ankštinių daržovių skonį, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties.
Skystis taip pat naudojamas naminiam majonezui gaminti. Jo skonis toks pat geras kaip pirkto parduotuvėje, o sudėtis daug sveikesnė.
Norėdami paruošti 250 g produkto, blenderiu sumaišykite 60 ml konservuotų žirnelių vandens, šaukštą garstyčių, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, krapų, skiltelę česnako ir 150 ml saulėgrąžų aliejaus.
Sumaišykite ir laikykite šaldytuve.
Parašyti komentarą