Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl neturėtumėte kepti maisto folijoje?
Maistas / Gėrimai

Kodėl neturėtumėte kepti maisto folijoje?

Keptas maistas folijoje
Dalintis

Daugelis maisto ruošimui naudoja foliją. Ir tai tikrai labai patogu. Ji nepraleidžia skysčio, gerai išlaiko šilumą, taupo laiką ir energiją, o maistas tampa švelnus ir sultingas. Tačiau pastaruoju metu žmonės dažnai atsisako folijos, o dietologai nerekomenduoja jos naudoti. Kodėl? Pasirodo, kad folijos naudojimas gali turėti neigiamos įtakos sveikatai.

Folijos naudojimas maisto gamyboje

Folijos rulonas

Maisto folija pagaminta iš aliuminio. O kaip žinia, gaminant aliuminio mikrodalelės patenka į maistą, vėliau aliuminiui patekus į organizmą sukelia kaulų, inkstų ligas, netgi onkologines ligas.

Tyrimo metu nustatyta, kad kepant mėsą folijoje aliuminio kiekis produkte padidėja iki 378 proc. Tačiau vynioti šaltą maistą yra gan saugu.

Būtina paminėti ir tuos, kurie mėgsta naudoti citriną su įvairiais produktais folijoje. Kai citrinos rūgštis sąveikauja su folija, aliuminio prasiskverbimo procesas yra daug aktyvesnis. Tas pats pasakytina apie tokius produktus kaip pomidorai, kopūstai, grietinė, marinuoti agurkai ir daugelis kitų.

Kyla natūralus klausimas: o jei nenaudosite folijos taip dažnai? Iš tiesų, tyrimai parodė, kad organizmas sugeba išskaidyti tam tikrą aliuminio kiekį. Saugi paros dozė yra 1 miligramas aliuminio kilogramui kūno svorio. Tačiau praktiškai kepant maistą folijoje šis kiekis bus viršytas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...