Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įprastas veiksmas, kuris kenkia jūsų patiekalams: kodėl niekada neturėtumėte išpilti konservuotų žirnelių skysčio?
Maistas / Gėrimai

Įprastas veiksmas, kuris kenkia jūsų patiekalams: kodėl niekada neturėtumėte išpilti konservuotų žirnelių skysčio?

Neišpilkite šio skysčio
Dalintis

Dauguma žmonių nesusimąstydami išpila konservuotų žirnelių skystį, manydami, kad jis nereikalingas. Tačiau šiame skystyje slypi ne tik vertingos maistinės medžiagos, bet ir subtilus skonis, kuris gali praturtinti įvairius patiekalus – nuo sriubų iki padažų. Kaip teisingai jį panaudoti ir kodėl verta atsisakyti šio įpročio?

Visa esmė ta, kad būtent skystyje yra beveik pusė visų žirniuose esančių naudingų medžiagų. Čia yra ir vitamino C, ir B grupės vitaminų, kalio ir magnio.

Atsižvelgdami į tai, daugelis patyrusių virėjų šį sūrymą naudoja įvairiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, jo dedama į sriubas, kad jos įgautų sodrų skonį, taip pat sūrymu iš žirnių tinka gardinti salotas, mėsą ir gaminti padažą makaronams.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

11 Komentarai

guest
11 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Petras
Petras
prieš 5 mėnesių

Aš tai išmetu žirnelius ir geriu skystį 👍

Patricija
Patricija
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Petras

Taip,ten likę tik pintis nebent džiovinti.

Almantas
Almantas
prieš 5 mėnesių

Trumpai ir aiškiai.

Judita
Judita
prieš 5 mėnesių

Ne tik išpilu, bet dar ir žirnelius nuplaunu nuo to gleizo!

Almantas
Almantas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Judita

…tai gal gleizas nuo praleisto termino, arba nekokybiški…

Petras
Petras
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Judita

Nu, kisielius irgi gleizas…

Jonas
Jonas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Judita

Jei prarūge tai ir plauni nuo to gleizo

Joshke
Joshke
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Jonas

Darai klaida-paruges gleizas dar skanesnis; galima biški padruskint..

Niekas
Niekas
prieš 5 mėnesių

Na jau vitamino C tikrai nerasite! Tuo labiau po apdorojimo aukštoje temperatūroje.O mineralų bus tik tuo atveju,jeigu jų buvo dirvoje kurioje augo žirneliai…

Vaidas
Vaidas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Niekas

Žemė ir yra mineralas

Žmogeli
Žmogeli
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Niekas

Kliedi tuom, apie ką net nerauki

Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...