Dauguma žmonių nesusimąstydami išpila konservuotų žirnelių skystį, manydami, kad jis nereikalingas. Tačiau šiame skystyje slypi ne tik vertingos maistinės medžiagos, bet ir subtilus skonis, kuris gali praturtinti įvairius patiekalus – nuo sriubų iki padažų. Kaip teisingai jį panaudoti ir kodėl verta atsisakyti šio įpročio?
Visa esmė ta, kad būtent skystyje yra beveik pusė visų žirniuose esančių naudingų medžiagų. Čia yra ir vitamino C, ir B grupės vitaminų, kalio ir magnio.
Atsižvelgdami į tai, daugelis patyrusių virėjų šį sūrymą naudoja įvairiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, jo dedama į sriubas, kad jos įgautų sodrų skonį, taip pat sūrymu iš žirnių tinka gardinti salotas, mėsą ir gaminti padažą makaronams.
Aš tai išmetu žirnelius ir geriu skystį 👍
Taip,ten likę tik pintis nebent džiovinti.
Trumpai ir aiškiai.
Ne tik išpilu, bet dar ir žirnelius nuplaunu nuo to gleizo!
…tai gal gleizas nuo praleisto termino, arba nekokybiški…
Nu, kisielius irgi gleizas…
Jei prarūge tai ir plauni nuo to gleizo
Darai klaida-paruges gleizas dar skanesnis; galima biški padruskint..
Na jau vitamino C tikrai nerasite! Tuo labiau po apdorojimo aukštoje temperatūroje.O mineralų bus tik tuo atveju,jeigu jų buvo dirvoje kurioje augo žirneliai…
Žemė ir yra mineralas
Kliedi tuom, apie ką net nerauki