Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl patyrę virėjai į blynų tešlą įpila verdančio vandens?
Maistas / Gėrimai

Kodėl patyrę virėjai į blynų tešlą įpila verdančio vandens?

Geriausia blynų tešla
Dalintis

Atrodo visi žino blynų tešlos receptą: ir pradedantieji, ir patyrę. Taigi, tešlą turėtų sudaryti miltai, kiaušiniai, pienas, aliejus, druska ir cukrus. Pasirodo egzistuoja dar vienas „slaptas” ingredientas – karštas, ką tik užvirintas vanduo. Paprastai pusė pieno tūrio pakeičiama verdančiu vandeniu.

Kodėl taip daroma? Pasirodo, kad labai karštas skystis suteikia tešlai puikią konsistenciją. Tačiau kokia tiksliai yra verdančio vandens įmaišymo į tešlą nauda?

Blynai niekada neplyš

Dėl aukštos temperatūros vandens, blynai kepimo metu išlieka nepažeisti. Jie akimirksniu įgauna elastingumo: galite drąsiai juos apversti ir perlenkti.

Blynai gaunasi lygūs ir geros išvaizdos

Verdančio vandens buvimas tešloje – tai gerų blynų garantija. Be to, blynai įgauna apetitą keliančią išvaizdą: jie tampa ažūriniai (su skylutėmis). Ir šis rezultatas pasiekiamas nenaudojant kepimo sodos, mineralinio vandens ar mielių.

Blynai tampa labai švelnūs

Įpildami į tešlą verdančio vandens, padidinsite tikimybę gauti neįtikėtinai minkštus blynus. Įdomiausia tai, kad patiekalas ilgai išlaikys savo minkštumą: jie neišdžius net per dieną.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...