Daugelis žmonių net neįtaria, kad mėsą galima paversti neįtikėtinai minkšta, švelnia ir sultinga paprasčiausiai pamirkius ją sūriame vandenyje. Šis triukas tinka bet kokiai mėsai – kiaulienai, jautienai ir net vištienai. Be to, paruoštą mėsą galima kepti, troškinti ar kitaip apdoroti pagal savo skonį.
Mirkymas sūriame vandenyje – tai paprasta procedūra, duodanti stulbinamų rezultatų. Sūrus vanduo pakeičia mėsos struktūrą: mėsa geriau sugeria ir išlaiko drėgmę, todėl net ir kepimo metu ji išlieka sultinga. Taip, net ir vištienos krūtinėlė!
Kaip teisingai mirkyti mėsą?
Į 1 litrą kambario temperatūros vandens įberkite 4 valgomuosius šaukštus druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Norėdami suteikti papildomo skonio ir aromato, galite įdėti kelis juodųjų pipirų grūdelius. Mėsos gabalėlis turi būti visiškai panardintas į sūrymą.
Indą su mėsa uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 1–8 valandoms. Mirkymo laikas priklauso nuo mėsos gabalėlių dydžio. Jei jie nedideli – skirti šašlykams ar guliašui, užteks 1–1,5 valandos. Jei tai didelis mėsos gabalas, jį sūryme reikėtų laikyti 5–8 valandas.
Išbandykite šį metodą ir patys įsitikinsite, kad mėsos skonis pagerės, o patiekalai visada bus sultingi!