Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl skutant bulves reikia kuo ploniau nulupti odelę: tai ne tik „ekonomiškumas“
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kodėl skutant bulves reikia kuo ploniau nulupti odelę: tai ne tik „ekonomiškumas“

Kodėl verdant bulves į puodą verta įberti cukraus
Dalintis

Prieš verdami bulves, kulinarai dažniausiai paima peilį ar skutimo įrankį ir nulupa daržovę. Be to, bulvės lupamos taip, kad odelė būtų nuskutama kaip įmanoma ploniau. Faktas yra tas, kad taip išsaugomos naudingosios bulvių savybės.

KAIP TINKAMAI NULUPTI BULVES?

Būtent po oda yra daug naudingų junginių. Jei nuskusite viršutinę minkštimo dalį, patiekalas bus daug mažiau skanus ir naudingas.

Verta paminėti, kad pati bulvių žievelė taip pat naudinga: joje yra kalio, geležies, kalcio, vitaminų, taip pat daugelis kitų svarbių medžiagų.

Todėl kartais prasminga virti ar kepti neluptas bulves.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Nereikia leisti viryklei pasiekti tokios būsenos

Kaip nuvalyti viryklę nuo senų dėmių: 6 priemonės, kurios padės net beviltiškoje situacijoje

Riebios dėmės ant viryklės – tikras iššūkis, ypač jei jos ten įsitaisė...

Telefonas saulėje

Slapta vieta, kurią žino ne visi vairuotojai: kaip išgelbėti išmanųjį telefoną nuo karščio

Tai buvo įprasta liepos diena, kai Tomas nubėgo į parduotuvę „vos penkioms...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...