Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl tirpios kavos negalima užpilti verdančiu vandeniu
Maistas / Gėrimai

Kodėl tirpios kavos negalima užpilti verdančiu vandeniu

Tirpios kavos virinimas
Dalintis

Gamindami tirpią kavą daugelis žmonių daro vieną klaidą, kuri sugadina gėrimo skonį. Štai ko nereikėtų daryti su tirpia kava, kad nesugadintumėte jos skonio.

Kaip gaminti tirpią kavą?

Tirpiosios kavos, ypač granuliuotos, nereikėtų užpilti verdančiu vandeniu, nes tai pablogina gėrimo skonį.

Kad tirpi kava būtų skani, vandens temperatūra turėtų būti 80-90 laipsnių. Kai kurie gamintojai tai nurodo ant pakuotės.

Kalbant apie maltą kavą, jos taip pat geriau neužpilti verdančiu vandeniu. Vandens temperatūra turėtų būti 85-95 laipsniai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nu
Nu
prieš 1 metus

Nu vrot kampot.. Ir iš kur man dabar žinot kokios temperatūros tas vanduo.. 85 – ar 100%? Pirštą gal įkišt?!

Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...