Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl turėtumėte valgyti žuvį: privalumai ir trūkumai
Maistas / Gėrimai

Kodėl turėtumėte valgyti žuvį: privalumai ir trūkumai

Riebios žuvies valgymas
Dalintis

Žuvis laikoma organizmui naudingų omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu. Dauguma ekspertų pabrėžia, kad šis produktas turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną. Šiame straipsnyje aptarsime riebios žuvies vartojimo privalumus ir trūkumus.

Kokia riebios žuvies nauda?

Žuvis ir kitos jūros gėrybės yra pagrindinis sveikųjų omega-3 rūgščių šaltinis, be to, jose gausu kitų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino D ir seleno, daug baltymų ir mažai sočiųjų riebalų.

Tyrimų duomenimis, žuvies valgymas teigiamai veikia širdį ir kraujotakos sistemą.

Šiame produkte esančios omega-3 rūgštys apsaugo širdį nuo nepastovių ir galimai mirtinų širdies ritmo sutrikimų atsiradimo. Jos taip pat mažina kraujospūdį ir širdies susitraukimų dažnį bei gerina kraujagyslių funkciją.

Riebios žuvys:

  • silkė;
  • lašiša;
  • sardinės;
  • šprotai;
  • upėtakis;
  • skumbrė.

Kuo galima pakeisti riebią žuvį?

Specialistai rekomenduoja riebią žuvį pakeisti balta žuvimi. Tai gali būti jūros ešerys, jūros lydeka, otas, paltusas, tačiau jose yra mažiau sveikųjų rūgščių nei riebiose žuvyse.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...