Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl vasarą reikėtų gerti kavą su druska: neįprastas receptas
Maistas / Gėrimai

Kodėl vasarą reikėtų gerti kavą su druska: neįprastas receptas

Kava su druska - ne naujovė
Dalintis

Daugelis žmonių neįsivaizduoja, kaip gerti kavą be cukraus. Tuo tarpu mokslininkai rekomenduoja ne tik atsisakyti saldžiojo gėrimo priedo (cukraus), bet ir pakeisti jį nedideliu žiupsneliu druskos – nes tai ne tik sveika, bet ir skanu.

Kava su druska – neįprasta, tiesa?

Tiesą sakant, kava su druska nėra kokia naujovė. Rytuose sūdyta kava geriama jau šimtmečius: kad atsiskleistų visas gėrimo skonis ir būtų pašalintas pernelyg didelis kavos pupelių kartumas, kurį daugelis žmonių maskuoja cukrumi ir pienu.

Druska padeda kavą paversti mažiau kaloringu gėrimu, nes nereikia naudoti cukraus ir kitų „gėrybių”.

Kava su druska

Tačiau pagrindinė sūdytos kavos savybė yra jos gebėjimas subalansuoti natrio kiekį organizme. Būtent į šį poveikį specialistai siūlo atkreipti dėmesį. Kaip žinia, kofeino turintys gėrimai pasižymi diuretiniu poveikiu ir gali sutrikdyti vandens balansą.

Vasarą hidratacijos lygis kinta labiau: nes organizmas aktyviau gamina prakaitą ir naudoja organizmo vandens išteklius. Nedidelis žiupsnelis druskos kavoje padeda papildyti natrio – mikroelemento, atsakingo už vandens persiskirstymą mūsų organizme – balansą.

Beje, kai kalbame apie sūdytą kavą, turime omenyje ne pastebimą sūrų gėrimo skonį. Kad druska padarytų gerą darbą ir panaikintų kavos kartumą, reikia druskos tiesiog ant peilio galiuko, o pirmenybę geriau teikti jūros druskai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...