Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant ryžius į keptuvę reikia dėti svogūnų lukštus: kulinarinis triukas
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant ryžius į keptuvę reikia dėti svogūnų lukštus: kulinarinis triukas

Neišmeskite svogūnų lukštų
Dalintis

Patyrusios šeimininkės niekada neišmeta svogūnų lukštų. Juk gerai žinomos daržovės lukštas visai ne šiukšlė. Surinkti lukštai gali būti naudingi įvairiose situacijose. Ir kalbame ne tik apie sodininkystę ir daržininkystę.

Svogūnų lukštus taip pat galima panaudoti gaminant maistą. Pavyzdžiui, verdant ryžius.

Kaip panaudoti svogūnų lukštus verdant ryžius?

Praėjus kelioms minutėms nuo kruopų virimo pradžios, į puodą įberkite šiek tiek svogūnų lukštų.

Lukštus reikia išimti iš verdančio skysčio likus kelioms sekundėms iki kaitlentės išjungimo.

Kuo padės svogūnų lukštų naudojimas?

Dėl šio nestandartinio „ingrediento” ryžių košė įgaus daug ryškesnį skonį. Be to, dėl svogūnų lukštų patiekalas taps sveikesnis: grūduose bus papildomų svarbių junginių ir mikroelementų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...