Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant sultinį svarbu pašalinti putas: tai paaiškino patyrusios šeimininkės
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant sultinį svarbu pašalinti putas: tai paaiškino patyrusios šeimininkės

Skanus mėsos sultinys
Dalintis

Tikriausiai daug kam žinoma, jog ruošiant sultinį ar verdant mėsą susidaro ne visai gražiai atrodančios putos. Įprasta jas išimti, nes sriuba nebus skani. Tačiau ne visi žino tikrąsias priežastis, kodėl svarbu pašalinti putas.

Nemalonus poskonis

Visų pirma reikėtų atsiminti, kad sultinys nebus skanus ir švelnus, jei staiga pamiršite pašalinti putas. Iš karto atsiras kartus skonis, dėl kurio vargu ar kas norės valgyti tokį patiekalą.

Patiekalo išvaizda

Daugelis virėjų stengiasi paruošti skaidrų sultinį, kuris atrodytų patraukliai. Pagrindinė tokio pirmojo patiekalo paruošimo paslaptis slypi putų pašalinime. Jei paliksite, sriubos išvaizda tikrai nebus patraukli. Sultinys bus neaiškios spalvos su tamsiu atspalviu.

Sveikatos problemos

Jei ruošiate sultinį su įsigyta mėsa iš parduotuvės, tačiau nežinote ar tokia mėsa yra kokybiška, reikia imtis tam tikrų veiksmų. Kai kurie šefai net rekomenduoja nupilti pirmąjį vandenį, kuriame ruošiamas sultinys.

Jei laikysitės šios taisyklės, galite atsikratyti galimų antibiotikų ir kitų jame buvusių cheminių medžiagų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...