Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokius patiekalus 100 % sugadins lauro lapai: daugelis daro klaidą
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kokius patiekalus 100 % sugadins lauro lapai: daugelis daro klaidą

Lauro lapų naudojimas maistui
Dalintis

Lauro lapai ne visada tinka gaminant maistą. Jie naudojami daugelyje receptų, nes patiekalams suteikia ypatingo skonio ir aromato, taip pat yra naudingi sveikatai.

Tačiau ne visi žino, kad laurų lapai tinka ne visiems patiekalams ir netgi gali sugadinti jų skonį ir aromatą. Į kokius patiekalus nederėtų dėti lauro lapų ir kodėl?

Vištienos ir daržovių sultinys

Pasak kulinarijos ekspertų, lauro lapų nerekomenduojama dėti į vištienos ir daržovių sultinį.

Šie sultiniai pasižymi subtiliu ir lengvu skoniu, kurį lauro lapai nustelbia savo kartumu ir aštrumu. Be to, lauro lapai gali suteikti sultiniui nemalonią spalvą ir kvapą.

Žuvies sultinys ir žuvies patiekalai

Lauro lapai nedera su žuvimi, ypač jei ji yra kartaus skonio.

Lauras sustiprina kartumą ir neleidžia atsiskleisti tikrajam žuvies skoniui ir aromatui. Jei vis dėlto norite žuvies patiekalą pagardinti šiais prieskoniais, darykite tai pačioje pabaigoje, o po kelių minučių lapus išimkite.

Lauro lapai ne visur tinka

Pieniška daržovių sriuba

Pieniška daržovių sriuba yra subtilus patiekalas, kuriam netinka jokie stiprūs prieskoniai. Laurų lapai gali sugadinti šią sriubą savo kartoku ir aitriu skoniu ir sukelti pieno rūgštingumą. Lapus geriau pakeisti vaniliniu cukrumi arba cinamonu.

Grybų sriuba

Grybų sriubai nereikia papildomų prieskonių. Laurų lapai gali nuslopinti grybų skonį ir kvapą, taip pat patiekalui suteikti kartumo ir tamsią spalvą. Geriau į ją įpilti grietinėlės, įdėti grietinės arba žolelių.

Visi žino, kad lauro lapai yra skanus prieskonis, tačiau tik tada, jei naudojami tinkamai. Šis prieskonis puikiai tinka tirštoms sriuboms, troškiniams ir keptiems mėsos bei daržovių patiekalams, taip pat žiemos patiekalams.

Tačiau į kai kuriuos patiekalus lauro lapų geriau nedėti, kad nesugadintumėte patiekalų skonio ir aromato.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...