Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokius skanėstus kadaise valgydavo tik vargšai? Labai nustebsite
Maistas / Gėrimai

Kokius skanėstus kadaise valgydavo tik vargšai? Labai nustebsite

Sraigių valgymas
Dalintis

Egzistuoja tam tikra kategorija aukščiausios kokybės produktų, kuriuos gali sau leisti ne kiekvienas. Ypač kai kalbama apie reguliarų jų vartojimą. Kai kurie žmonės skanėstų paragauja tik kelis kartus, o paskui jų pojūčius prisimena visą likusį gyvenimą. Bus įdomu sužinoti, kad nemažai neįtikėtinai brangių maisto produktų kadaise buvo laikomi neturtingųjų maistu.

Juodieji ikrai

Daugeliui žmonių sunku patikėti, kad vienas brangiausių produktų pasaulyje kadaise buvo laikomas pigiu ir niekuo neišsiskiriančiu maistu. Ikrus vartojo visų visuomenės sluoksnių atstovai, tačiau net ir patys neturtingiausi galėjo sau tai leisti.

Įdomu tai, kad būtent dėl didelių vartojimo apimčių labai sumažėjo žuvų skaičius. Tai labai paveikė kainos formavimąsi.

Vynuoginės sraigės

Prancūzų virtuvės žinovai žino, kad šis produktas yra tikras delikatesas, patiekiamas brangiuose restoranuose. Įdomu sužinoti, kad daugelį metų sraigės buvo nemokamas „baltyminis priedas” prie skurdžios prancūzų neturtingųjų mitybos.

Austrių valgymas

Austrės

Šiais laikais austrės yra prabangus turtingųjų patiekalas. Tačiau seniau austres daugiausia valgydavo neturtingi žmonės, gyvenę netoli jūros.

Šiandien austres ištiko juodųjų ikrų likimas: dėl aktyvaus vartojimo jų populiacija labai sumažėjo.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...