Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kotletai bus labai sultingi ir švelnūs: kiek svogūnų dėti į 1 kg maltos mėsos
Maistas / Gėrimai

Kotletai bus labai sultingi ir švelnūs: kiek svogūnų dėti į 1 kg maltos mėsos

Kiek svogūnų reikia kotletams
Dalintis

Gamindami kotletus dauguma žmonių griežtai laikosi recepto ir stengiasi neeksperimentuoti. Tačiau gaminant maistą netyčia pasitaiko klaidų. Daugelis nustebs, bet pagrindinis ingredientas yra svogūnas. Taigi verta išsiaiškinti, kiek svogūnų reikia dėti į 1 kg maltos mėsos, kad kotletai būtų tiesiog tobuli.

Kokią maltą mėsą geriau naudoti?

Pirmasis žingsnis gaminant tobulus kotletus – paruošti maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, turite pasirinkti aukštos kokybės mėsą ir tinkamai ją apdoroti.

Optimalus maltos mėsos derinys – jautienos ir kiaulienos santykis lygiomis dalimis.

Kiek svogūnų dėti?

Nustatyti optimalų svogūnų kiekį 1 kg maltos mėsos yra svarbus gaminimo momentas.

Paprastai rekomenduojama 1 kg maltos mėsos dėti 200-300 g svogūnų.

Kaip paruošti svogūnus?

Prieš dedant į maltą mėsą, kotletams skirtus svogūnus reikia kruopščiai paruošti. Jie turi būti nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais arba smulkiomis juostelėmis.

Taip paruoštas svogūnas tolygiai pasiskirstys maltoje mėsoje ir suteiks kotletams nepakartojamą skonį. Nesupjaustykite svogūno per smulkiai, nes tai neigiamai paveiks patiekalo skonį.

Kaip sumaišyti?

Paruošę maltą mėsą ir svogūnus, kruopščiai juos sumaišykite, kad svogūnai tolygiai pasiskirstytų maltoje mėsoje.

Tai padės pasiekti harmoningą skonių ir aromatų derinį. Daugelis žmonių šiame etape skuba, tačiau jei svogūnai pasiskirstys netolygiai, skonio harmonijos nebus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...