Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Laimė ar anomalija – ar galite valgyti kiaušinius su dvigubu tryniu
Maistas / Gėrimai

Laimė ar anomalija – ar galite valgyti kiaušinius su dvigubu tryniu

Dvigubas trynys
Dalintis

Kartais virtuvėje mūsų laukia netikėtumai – viename kiaušinyje aptinkame ne vieną, o du trynius. Šis reiškinys kelia natūralų klausimą: ar tokie kiaušiniai yra saugūs vartoti ir ar jie turi papildomos maistinės vertės?

Vištų kiaušiniai yra vienas populiariausių ir prieinamiausių maisto produktų, kuriuose gausu vertingų maistinių medžiagų. Vidutiniame kiaušinyje randame apie 7 gramus aukštos kokybės baltymų, sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų, būtinų mūsų organizmui.

Prieš naudojant kiaušinius maisto gaminimui, mitybos specialistai visuomet rekomenduoja įvertinti jų kokybę. Jei baltyme ar trynyje pastebite neįprastų dėmių – rausvų, žalsvų, mėlynų ar juodų – tai gali būti bakterinio užteršimo požymis. Tokių kiaušinių vartoti nerekomenduojama.

Tačiau jei kiaušinio išvaizda ir kvapas yra normalūs, bet jame aptinkate du trynius, nėra jokio pagrindo nerimauti. Ekspertai paaiškina, kad kiaušiniai su dvigubais tryniais dažniausiai būna jaunų vištų, kurių reprodukcinė sistema dar nėra visiškai susiformavusi, produktas. Tokie kiaušiniai yra visiškai saugūs vartoti.

Vis dėlto, nevertėtų tikėtis, kad kiaušinis su dvigubu tryniu turės dvigubai daugiau maistinės vertės. Paprastai šie dvigubi tryniai būna mažesni ir jų bendra maistinė vertė prilygsta vienam įprasto dydžio tryniui.

Taigi, radę kiaušinį su dviem tryniais, galite jį laikyti mažu laimingu atradimu virtuvėje – jis saugus vartoti ir tiks visiems jūsų mėgstamiems patiekalams.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...