Kartais virtuvėje mūsų laukia netikėtumai – viename kiaušinyje aptinkame ne vieną, o du trynius. Šis reiškinys kelia natūralų klausimą: ar tokie kiaušiniai yra saugūs vartoti ir ar jie turi papildomos maistinės vertės?
Vištų kiaušiniai yra vienas populiariausių ir prieinamiausių maisto produktų, kuriuose gausu vertingų maistinių medžiagų. Vidutiniame kiaušinyje randame apie 7 gramus aukštos kokybės baltymų, sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų, būtinų mūsų organizmui.
Prieš naudojant kiaušinius maisto gaminimui, mitybos specialistai visuomet rekomenduoja įvertinti jų kokybę. Jei baltyme ar trynyje pastebite neįprastų dėmių – rausvų, žalsvų, mėlynų ar juodų – tai gali būti bakterinio užteršimo požymis. Tokių kiaušinių vartoti nerekomenduojama.
Tačiau jei kiaušinio išvaizda ir kvapas yra normalūs, bet jame aptinkate du trynius, nėra jokio pagrindo nerimauti. Ekspertai paaiškina, kad kiaušiniai su dvigubais tryniais dažniausiai būna jaunų vištų, kurių reprodukcinė sistema dar nėra visiškai susiformavusi, produktas. Tokie kiaušiniai yra visiškai saugūs vartoti.
Vis dėlto, nevertėtų tikėtis, kad kiaušinis su dvigubu tryniu turės dvigubai daugiau maistinės vertės. Paprastai šie dvigubi tryniai būna mažesni ir jų bendra maistinė vertė prilygsta vienam įprasto dydžio tryniui.
Taigi, radę kiaušinį su dviem tryniais, galite jį laikyti mažu laimingu atradimu virtuvėje – jis saugus vartoti ir tiks visiems jūsų mėgstamiems patiekalams.
Parašyti komentarą