Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Lašiša grietinėlės padaže: subtilus patiekalas per 30 minučių
Maistas / Gėrimai

Lašiša grietinėlės padaže: subtilus patiekalas per 30 minučių

Lašiša grietinėlės padaže
Dalintis

Šiame patiekale švelni lašišos filė derinama su aromatingu grietinėlės padažu, todėl tai puiki vakarienė bet kokia proga. Dėl nesudėtingo paruošimo tinka ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams.

Ingredientai:

  • 400 g lašišos arba upėtakio filė;
  • 3-4 skiltelės česnako;
  • 2-3 pomidorai;
  • 100 ml grietinėlės (bet kokio riebumo);
  • 1 ryšulėlis špinatų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Paruoškite žuvį: nuvalykite lašišą nuo žvynų ir kaulų, supjaustykite porcijomis. Švelniai pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Kepkite žuvį: įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite lašišos filė iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (apie 3-4 min. iš kiekvienos pusės). Iškeptą žuvį sudėkite į lėkštę.
  3. Paruoškite grietinėlės padažą: toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė lašiša, ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite 30 sekundžių.
  4. Sudėkite daržoves: smulkintus pomidorus (lengvai apkeptus) ir špinatus. Daržoves troškinkite apie 5 minutes, kol špinatai sudžius.
  5. Baigdami patiekalą: supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite padažą, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.
  6. Patiekite: sudėkite lašišos gabalėlius į lėkštę, užpilkite grietinėlės padažu ir mėgaukitės švelnia vakariene!

Kad padažas būtų sodresnio skonio, įberkite šiek tiek tarkuoto parmezano arba grietinėlės sūrio. Į padažą galite įdėti kitų daržovių, pavyzdžiui, brokolių, žiedinių kopūstų ar grybų.

Lašišą grietinėlės padaže galima patiekti su ryžių, makaronų ar daržovių garnyru.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...