Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Lašišos sūdymas šventėms: paruoškite ypatingo skonio žuvį namuose
Maistas / Gėrimai

Lašišos sūdymas šventėms: paruoškite ypatingo skonio žuvį namuose

Lašišos sūdymas namuose
Lašišos sūdymas namuose
Dalintis

Švelniai sūdyta lašiša yra populiarus užkandis tiek šventėms, tiek kiekvienai dienai. Tikriausiai sutiksite, kad ši žuvis labai dažnai puošia šventinį stalą. Ji dera su daržovėmis, varške ir net blynais.

Tikrai neverta pirkti jau sūdytos lašišos parduotuvėje (po 100 g.), nes ji daug brangesnė ir ne tokia skani, kaip pasūdyta namuose.

Procesas nesudėtingas ir nereikalaujantis daug laiko.

Lašišos sūdymas namuose

  1. Pirmiausia lašišą reikia perpjauti išilgai ir išimti pagrindinį kaulą. Jeigu jau turite filė, to daryti nereikia.
  2. Į gilaus dubens dugną įberkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos.
  3. Tada ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlį, kurį taip pat reikia apibarstyti 2 šaukštų druskos ir 1 šaukšto cukraus mišiniu.
  4. Uždenkite indą su žuvimi ir palikite jį šaldytuve 15-17 valandų.
  5. Po to išimkite likusią druską ir supjaustykite lašišą porcijomis. Tada užkandį galite patiekti.

Tai labai paprastas lašišos sūdymo būdas. Šį receptą galite papildyti česnaku. Česnakas praturtins žuvies skonį dar labiau. Tiesiog smulkiai supjaustykite 2-3 česnako skilteles ir įdėkite į indą kartu su druska ir cukrumi.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...