Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mandarinų sezonas: kaip neapsigauti renkantis?
Maistas / Gėrimai

Mandarinų sezonas: kaip neapsigauti renkantis?

Šviežūs, skanūs mandarinai
Dalintis

Mandarinų skonio savybės labai priklauso nuo jų veislės. Tačiau perkant svarbu atkreipti dėmesį ne tik į ją, bet ir į vaisiaus būklę, teigė mitybos specialistai.

Ekspertų teigimu, renkantis mandariną reikėtų remtis šiais faktoriais:

  • veislės pasirinkimas;
  • kvapas;
  • vaisiaus išvaizda;
  • pelėsio buvimą/nebuvimą.

Nuo mandarinų veislės priklauso, koks bus jų skonis.

Mandarinų valgymas žiemą

Reikia atkreipti dėmesį į veislę. Turkiški yra rūgštūs. Kai kurie žmonės mėgsta marokietiškus – jie saldūs, apvalesni ir ryškesnės oranžinės spalvos. Yra ispaniškų, kurie taip pat saldesni.

Kokybiškas mandarinas turėtų gerai kvepėti. Ant jo neturėtų būti pelėsių. Dažnai mandarinai ne pelyja, o džiūsta – tokių vaisių nereikėtų vartoti, pabrėžė mitybos specialistai. Sudžiūvę mandarinai praranda savo savybes.

Šviežių mandarinų minkštimas nuo žievelės lengvai atsiskiria, todėl juos lengva nulupti. Jei sutraiškėte jį rankose ir pamatėte, kad minkštimas visas sutrūnijęs, tai ženklas, kad mandarinas ilgai gulėjo. Bet kuriuo atveju mandarinas neturi būti sausas: minkštimas gali būti nesultingas. Žinoma, dėl žievelės, kuri apsaugo vaisių nuo karščio ir šviesos, vaisius gana ilgai išlaiko savo naudingąsias savybes, tačiau vis dėlto pasenę mandarinai praranda savo maistingas ir naudingas savybes bei sumažėja jų vitaminų sudėtis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...