Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Marmeladą galite pasigaminti namuose: vaisių ir uogų nauda kiekviename kąsnyje
Maistas / Gėrimai

Marmeladą galite pasigaminti namuose: vaisių ir uogų nauda kiekviename kąsnyje

Marmeladiniai saldainiai
Dalintis

Jei esate tvirtai įsitikinę, kad parduotuvėje pirktuose saldumynuose nėra nieko sveiko, pabandykite savo rankomis pasigaminti natūralų desertą. Namuose pagamintas marmeladas išsaugo vaisių ir uogų sultis, o kartu ir juose esančias naudingąsias medžiagas.

Norėdami tai padaryti, pirmiausia turite apsirūpinti reikalingais produktais:

  • Pasiimkite 2-3 bananus;
  • 5 apelsinų;
  • 2 kivių;
  • 3 valgomųjų šaukštų želatinos;
  • 1 stiklinę vandens;
  • kokosų dribsnių (pagal skonį).

Kaip pasigaminti?

  1. Želatiną užpilkite šiltu virintu vandeniu ir palikite 40-50 minučių (arba instrukcijoje nurodytą laiką).
  2. Kol želatina brinksta, išspauskite iš apelsinų sultis ir ištrinkite jas iš minkštimo, o bananus ir kivius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite trintuvu.
  3. Perpilkite vaisių mišinį į puodą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir ant silpnos ugnies užvirinkite. Puodo turinį virkite ne ilgiau kaip vieną minutę, po to perkelkite į mažą formą.
  4. Želatiną maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite, tada pertrinkite per sietelį ir supilkite į tą pačią formą.
  5. Po to palikite mūsų marmeladą kelioms valandoms kambario temperatūroje, o paskui šaldytuve, kol jis visiškai sustings.
  6. Paruoštą patiekalą supjaustykite porcijomis ir, jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...