Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mėlynės tapo sezono hitu: visame internete ir socialiniuose tinkluose pasklido receptas kuriam neatsispirsite
Maistas / Gėrimai

Mėlynės tapo sezono hitu: visame internete ir socialiniuose tinkluose pasklido receptas kuriam neatsispirsite

Uogų kokteilis su pienu ir kava
Dalintis

Šis internete išgarsėjęs gėrimas atsirado vienoje Amerikos Rodo salos kavinėje. Nors „TikTok“ yra keletas vartotojų sukurtų interpretacijų, pagal bendrą formulę reikia pasigaminti mėlynių sirupo, įpilti pasirinkto pieno ir viską užbaigti šūviu espresso kavos.

Norėdami jį pagaminti, pirmiausia turite išvirti mėlynių sirupą. Tam sumalkite pusantro puodelio mėlynių, įpilkite 1 ketvirtadalį puodelio medaus arba galite jį pakeisti cukrumi. Šį mišinį virkite ant vidutinės ugnies, sutrinkite uogas, kad iš jų išsiskirtų sultys.

Leiskite sirupui užvirti, tada perkoškite ir leiskite mišiniui atvėsti. Įpilkite šiek tiek mėlynių sirupo į aukštą stiklinę ir sudėkite ledą. Į stiklinę įpilkite 1 puodelį pieno ir užpilkite espesso.

Mėlynių kokteilis su pienu ir kava

Koks mėlynių latės skonis?

Asmeniškai pats išbandžiau ir galiu pasakyti – NEREALU! Nors aš nemėgstu pernelyg saldžių vaisių ar saldainių skonių kavoje, todėl šiek tiek atsargiai žiūrėjau į šį gėrimą. Pirmasis gurkšnis – daug mėlynių skonio, kuris mane pribloškė, bet gurkšnodamas toliau pastebėjau, kad mėlynių sirupas puikiai susiderino su pienu ir kava.

Kuo daugiau sirupo įdėsite, tuo saldesnis ir uogiškesnis bus jūsų gėrimas. Be to, jo spalva taps ryškesnė. Jei norite, galite naudoti gervuoges ar avietes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...