Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Miltai, bulvės ir truputis faršo – nepaprastai skanus patiekalas iš paprastų produktų
Maistas / Gėrimai

Miltai, bulvės ir truputis faršo – nepaprastai skanus patiekalas iš paprastų produktų

Mėsos ir bulvių pyragėliai
Dalintis

Šis receptas tikrai prigis jūsų šeimoje! Gaminkite su malonumu, keiskite įdarą, improvizuokite ir stebinkite artimuosius! Paimkite bulvių, miltų, faršo ir šiek tiek daržovių. Visa šeima su dideliu apetitu suvalgys viską iki paskutinio gabalėlio!

Ingredientai:

  • Bulvės – 4-5 vnt.;
  • Sviestas – 20 g;
  • Druska – 1 arb. š.;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Petražolės – 1 ryšelis;
  • Miltai – 200-220 g;
  • Kepimo milteliai – 1 arb. š.;
  • Augalinis aliejus – 30 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Malta mėsa – 350 g;
  • Paprika – 1 vnt.;
  • Žalieji svogūnai – 50 g;
  • Česnakas – 2 skiltelės;
  • Pomidorų padažas (pasta) – 2 valg. š.;
  • Druska, prieskoniai pagal skonį.

Bulvių tešla:

Išvirkite bulves, nupilkite vandenį. Įdėkite druskos pagal skonį, kiaušinį ir sviestą, sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite smulkiai pjaustytas petražoles. Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Minkykite minkštą tešlą. Uždenkite plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą, kol ruošiate įdarą.

Mėsos įdaras su daržovėmis:

Nedideliame kiekyje aliejaus apkepkite faršą. Sudėkite pjaustytas daržoves (svogūną, papriką, žalumynus, česnaką) ir pomidorų pastą. Pagardinkite druska, pipirais pagal skonį, troškinkite iki minkštumo.

Pyragėlių formavimas:

Padalinkite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite į apskritimą. Padalinkite jį į 4 dalis. Ant kiekvienos dalies dėkite daug atvėsinto įdaro.

Uždenkite kitu tešlos apskritimu. Užspauskite kraštus šakute. Peiliu padalinkite į 4 pyragėlius.

Su likusia tešla pakartokite tą patį.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškeptus pyragėlius sudėkite ant servetėlės. Gaunasi neįtikėtinai skanu, sultinga, aromatinga, sočiai!

Gaminkite bulvių pyragėlius su mėsos įdaru nors kasdien! Tai nepaprastai skanu ir visai nesudėtinga.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...