Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Negalima tiesiog įmesti į šaldiklį: kaip užšaldyti duoną, kad išsaugotumėte jos skonį
Maistas / GėrimaiPatarimai

Negalima tiesiog įmesti į šaldiklį: kaip užšaldyti duoną, kad išsaugotumėte jos skonį

Duonos šaldymas
Dalintis

Kartais reikia išsaugoti duoną vėlesniam laikui, o šaldiklis atrodo logiškas sprendimas. Tačiau norint išsaugoti jos skonį ir šviežumą, geriau rinktis kitus variantus.

Trapi ir minkšta duona – tai malonumas mūsų skonio receptoriams. Ji yra įvairių užkandžių pagrindas. Duonos užšaldymas yra puikus sprendimas, kai reikia ją išsaugoti ilgesnį laiką, tačiau turėtumėte žinoti kelias pagrindines taisykles, kad ji išliktų šviežia ir skani.

Kodėl verta užšaldyti duoną?

Šaldymas padeda išsaugoti duonos šviežumą, neleidžia jai išdžiūti ir sugesti. Tai gali būti patogus rezervas būsimiems poreikiams, todėl nereikės dar kartą bėgti į parduotuvę. Tai taip pat puikus būdas išvengti maisto atliekų ir išsaugoti šviežią duonos skonį.

Kaip tinkamai užšaldyti duoną?

Kad atšildžius duoną jos skonis būtų geras, reikia laikytis kelių taisyklių.

  1. Prieš užšaldymą išimkite duoną iš originalios pakuotės. Tai neleis jai sugerti kvapų nuo kitų šaldiklyje esančių maisto produktų.
  2. Supjaustykite duoną riekelėmis. Taip ji greičiau ir tolygiau atitirps.
  3. Duonos riekes ar gabalėlius reikėtų sudėti į sandarius maišelius ar indelius. Tai neleis išdžiūti.

Kaip atitirpinti duoną?

Duonos atšildymas yra dar vienas proceso etapas, kurį reikėtų atlikti atsargiai. Svarbiausia duoną atitirpinti toje pakuotėje, kurioje ji buvo užšaldyta. Jei tuo nepasirūpinsime, duona gali tapti sausa ir prarasti savo pirminį skonį.

Paprasčiausias būdas atitirpinti duoną – palikti ją kambario temperatūroje ir palaukti, kol ji atitirps savaime. Tuomet galite įdėti ją į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių pagal Celsijų, ir šildyti apie 15 minučių.

Atminkite, kad jau atšildytos duonos negalima vėl užšaldyti. Ši taisyklė galioja ne tik duonai, bet ir visiems maisto produktams.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kaip šaukštu atidaryti konservus

Kaip atidaryti konservų dėžutę be atidarytuvo? Pravers, jeigu tai reikia padaryti čia ir dabar

Šie konservų atidarymo būdai, nors ir naudingi tam tikrose situacijose, gali palikti...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Česnakas tualetui

Ar tikrai? Štai kuriuos maisto produktus verta mesti į tualetą – ir kodėl tai iš tikrųjų naudinga

Tualeto valymas – būtina kasdienės higienos dalis, tačiau tam nebūtina pirkti brangių...