Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Neišmeskite pajuodavusių bananų: kaip pasigaminti neįtikėtiną bananų duoną
Maistas / Gėrimai

Neišmeskite pajuodavusių bananų: kaip pasigaminti neįtikėtiną bananų duoną

Skani bananų duona
Dalintis

Jei nespėjote suvalgyti bananų ir jie tapo juodi, neišmeskite jų. Pamėginkite išsikepti gardžios ir kvapnios bananų duonos. Toks pyragas puikiai tiks su arbata arba kava.

Bananų duonos receptas

Puikaus skonio bananų duona

Sudedamosios dalys:

  • 4 bananai;
  • 75 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 210 g kvietinių miltų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos.

Paruošimas:

  1. Įmaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos.
  2. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite sutrintus bananus.
  3. Į dubenį su bananais suberkite sodą, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  4. Įmaišykite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
  5. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, bananą perpjaukite išilgai per pusę ir papuoškite būsimą duoną šiomis puselėmis.
  6. Kepkite 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių, priklausomai nuo orkaitės ir kepimo formos gylio.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...