Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Neįtikėtinai skanus ir kvapnus chačapuris pagal tikrą gruzinišką receptą
Maistas / Gėrimai

Neįtikėtinai skanus ir kvapnus chačapuris pagal tikrą gruzinišką receptą

Chačapuris pagal tikrą gruzinišką receptą
Dalintis

Kai galvojame apie gruzinų nacionalinę virtuvę, negalime nepagalvoti apie chačapuri. Šią švelnią tešlą su sūriu jau pamėgo ir lietuviai.

Neįtikėtinai skanūs ir kvapnūs chačapuris

Sudedamosios dalys:

  • 200 g miltų;
  • 140 ml šilto vandens;
  • 1,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus;
  • 5 g cukraus;
  • 5 g druskos;
  • 5 g sausų mielių;
  • 120 g mocarelos;
  • 20 g mocarelos + 20 g brie sūrio pabarstymui;
  • kiaušinio trynys + grietinė

Paruošimas:

  1. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų, druską, mieles, aliejų ir gerai išmaišykite.
  2. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą – ji bus lipni, tokia ir turi būti. Uždenkite ir palikite valandą šiltoje vietoje. Jei tešla pakankamai lipni, patepkite rankas, kočėlą ir paviršių aliejumi.
  3. Padėkite tešlą ant kepimo popieriaus. Iškočiokite ją, ant tešlos sudėkite tarkuotą mocarelą, pakelkite ir užspauskite kraštus, kad sūris būtų įdaro viduje.
  4. Apverskite tešlą, vėl iškočiokite kočėlu ir aptepkite kiaušinio trynio ir grietinės mišiniu.
  5. Viršų apibarstykite sūriu – rekomenduojame išbandyti mocarelos ir brie sūrio derinį, jis nepaprastai skanus.
  6. Kepkite 200 C temperatūroje 15-20 minučių, kol sūris paruduos, ir patiekite karštą.

Patarimas: Sūris suteikia skonio pagrindą, todėl jis turi būti skanus ir kokybiškas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...